Κεφτέδες Σμυρνέϊκοι, αφράτοι, από το 1936 της Αγγελικής Τσακαλοπούλου
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 χούφτα κιμά αρνίσιο
5 κρεμμύδια στο blender να γίνουν σαν νερό
1 χούφτα ξύδι
1 χούφτα ούζο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
ψωμί μπαγιάτικο που βουτάμε σε λίγο άσπρο κρασί
3–4 χούφτες τυρί τριμμένο (pecorino romano ΑURICCHIO)
ελάχιστο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Επειδή, όσο παλιότερες οι συνταγές, τόσο πιο δυνατές, κατά τη γνώμη μου και λόγω της διαφημιστικής μας καμπάνιας που έφερε πολύ νέο κόσμο στο site, που βρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών από το 2006, ανοίξαμε τα παλιά κιτάπια της ARISTON και αναρτούμε 2 Σμυρνέϊκες κορυφαίες συνταγές (Κεφτέδες Σμυρνέϊκοι, υπέροχοι-αφρός & Κοκκινιστό Σμυρνέϊκο, πολύ μαλακό).
Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά και μετράμε σε χούφτες τα υλικά μας, δεν θέλαμε να το αλλάξουμε… Ζυμώνεις καλά όλα τα υλικά. Σταματάς σκεπάζεις, ξεκουράζεις και ξαναζυμώνεις 2–3 φορές.
Τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αφήνοντας τους κεφτέδες μία δεκάρα έξω από το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αμέσως χαμηλώνεις τη φωτιά. Τα γυρνάς μόνο μία φορά όταν τα τηγανίζεις.