Κεφτεδάκια με Pecorino Romano Auricchio και Baby πατάτες τηγανιτές

Υλικά

1000 gr. κιμά μοσχαρίσιο 

3 κρεμμύδια (350 gr. περίπου) τριμμένα στον τρίφτη 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 

50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (3 κ.σ. περίπου) 

30 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (2 κ.σ. περίπου) 

100 gr. ξερό ψωμί 

2 αυγά

1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό δυόσμο 

μαϊντανό ψιλοκομμένο

120 gr. τυρί Pecori­no Romano Auric­chio τριμμένο 

1 φλ. φρέσκο γάλα 

αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα: 

φρυγανιά τριμμένη

Pecori­no Romano Auricchio 

1,5 κιλό πατατούλες γαλλικές με τη φλούδα τους 

για το ψήσιμο και τηγάνισμα  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάλτε τα 50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 30 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν όλα τα ζουμιά τους για 20 λεπτά. Σε ένα μπωλ βάλτε το αυγό, το γάλα, το ξερό ψωμί, αφήστε 2–3 λεπτά να μαλακώσει το ψωμί και μετά το τριμμένο Pecori­no Romano Auric­chio, τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι και το σωταρισμένο κρεμμύδι. Φτιάξτε τα κεφτεδάκια και πανάρετε τα σε τριμμένη φρυγανιά με το τυρί Pecori­no Romano Auric­chio σε αναλογία 2 μέρη φρυγανιά 1 μέρος τυρί. Βάλτε σε ένα τηγάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ όσο εσείς θέλετε και ψήστε τα κεφτεδάκια σας!

Κόψτε τις πατάτες, αφού τις πλύνετε, σε 2 ή 4 κομμάτια την κάθε μια, να έχει μέγεθος μιας μπουκιάς περίπου. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Να μην ψηθούν, να…κρατάνε, για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζετε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Αφού κρυώσουν τις στραγγίζετε. Μπορείτε να τις βράσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις φυλάξετε στο ψυγείο.

Σε μια φριτέζα βάλτε όσο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ θέλετε και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τις πατάτες και τηγανίσετε τις μέχρι να ροδίσουν. 

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top