Σουτζουκάκια απίθανα της Ειρήνης Πόποβιτς

Υλικά

1 kg κιμά μοσχαρίσιο 

4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

5 φέτες ψωμί (τις μουλιάζουμε σε κρασί και νερό) 

μισό ματσάκι μαϊντανό

1 κ.γ. κύμινο 

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 

1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο 

1/2 ποτήρι νερό 

6 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο 

Για τη σάλτσα:

6 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

1/2 κ.γλ. κύμινο 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 κ.γ. ζάχαρη 

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα 

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί, το οποίο το έχουμε μουλιάσει σε μείγμα κρασί-νερό και στραγγίξει πολύ καλά να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κύμινο, το σκόρδο, τις 6 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, λιωμένο σε μπρικάκι, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε την κόκκινη σάλτσα. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, στη φωτιά για 3 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα μας, για περίπου 20 λεπτά.

Κατόπιν πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας μακρόστενα και τηγανίζουμε σε άφθονο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ γεμίζουμε το τηγάνι μέχρι τη μέση, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια σε ένα Pyrex και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 — 60 λεπτά. Καλή όρεξη! 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top