Εύκολη Πίτα με λουκάνικα, χαλούμι, πράσο και πιπεριές της Chef Ρένιας Σίμωση

Υλικά

1 πακέττο φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη 450 gr.

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (15 gr. περίπου) 

1 πράσο (150–160 gr.) 

225 gr. χαλούμι (1 πακέτο) 

300 gr. λουκάνικα Φρανκφούρτης (1 πακέτο) 

1 κόκκινη πιπεριά (120 gr.) 

3 αυγά

1 φλυτζάνι γάλα 90–100 gr. 

ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την επάλειψη των φύλλων

Εκτέλεση

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το μαλακώνουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Σε ένα μπωλ τρίβουμε το λουκάνικο και μετά το χαλούμι. Με τον τρίφτη του κρεμμυδιού χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο λουκάνικο με το τυρί. Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και μαζί με το πράσο τα βάζουμε στο μείγμα.

Αλείφουμε το ταψί και ένα-ένα τα φύλλα με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, κρατάμε 5 φύλλα κρούστας για την πάνω μεριά της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ περίπου σε αέρα και αντίσταση έχοντας το ταψί τοποθετημένο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top