Πίτα με σπανάκι, σέσκουλα και μυρωδικά μυρώνια, καυκαλίθρες, παπαρούνες

Υλικά

Για τη ζύμη:

400–450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 gr.

αλάτι

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 ματσάκι σέσκουλα

80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

20 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

3 πράσα

1 ματσάκι μάραθο

1 ματσάκι τσουκνίδα

1 ματσάκι κουκαλίθρες

1 ματσάκι μυρώνια

2 αυγά

250 gr. φέτα

½ φλ. περίπου τριμμένη φρυγανιά

αλάτι

Εκτέλεση

της Chef Ρένιας Σίμωση, εκπομπή ΕΛΕΝΗ, Ελένη Μενεγάκη-Πέμπτη 18/2/2016

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, περιχύνουμε με λιωμένο 150 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αναμιγνύουμε και μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες. Αφήνουμε στην άκρη.

Κατ’ αρχήν πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά και αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα ζουμιά του και ίσα ίσα να μαραθεί να κρατάει το σχήμα του. Το ίδιο κάνουμε και για τα σέσκουλα. Βάζουμε και τα δύο σε ένα στραγγιστήρι να φύγουν όσο πιο πολλά νερά γίνεται για να γίνει η πίτα μας αφράτη και στητή. Συγχρόνως, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα πράσα, μάραθο, τσουκνίδα, κουκαλίθρες και μυρώνια και τα σωτάρουμε με 80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 20 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Πρώτα τα κρεμμυδάκια, μετά τα πράσσα και μετά τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά. Δεν τα αφήνουμε πολλή ώρα να μαλακώσουν πρέπει να κρατάνε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Ανακατεύουμε και το σπανάκι με τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα αυγά.

Ανοίγετε 2 φύλλα ζύμης και τοποθετείτε το ένα στην κάτω μεριά ενός ταψιού που έχετε αλείψει λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τρυπήστε το με ένα πιρούνι. Ρίξτε και την τριμμένη φρυγανιά, πάνω από το κάτω φύλλο. Απλώστε το μείγμα και σκεπάστε τα χορταρικά. Τρυπήστε και αυτό με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′, στους 180 βαθμούς έχοντας το ταψί κάτω από τη μέση του φούρνου. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top