Γλυκιά Τυρόπιττα της Εύας Παρακεντάκη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

750 ml φρέσκο γάλα κατσικίσιο

1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο

500 gr. φρέσκο ανθότυρο

4 αυγά

7 κ.σ. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

100 gr. ζάχαρη

5–6 κ.σ. μέλι για το γυάλισμα

Εκτέλεση

8–2‑2018, Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Αλείφουμε ένα Pyrex με ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το οποίο έχουμε λιώσει πρώτα σε ένα κατσαρολάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο μας, το οποίο το βουτυρώνουμε και βάζουμε το άλλο επάνω του σταυρωτά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τοποθετήσουμε έξι φύλλα.

Σε μία μπασίνα βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα μας μέσα στα φύλλα και σκεπάζουμε με τρία φύλλα που ενδιάμεσα βουτυρώνουμε, και ένα διπλό πάνω πάνω. Χαράζουμε την τυρόπιτα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε ζεστό από το φούρνο ρίχνουμε το μέλι και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Τρώγεται χλιαρή και κρύα! 

Share