Ινδικό γιορτινό κοτόπουλο με ρύζι À la Ariston, της Chef Ρένιας Σίμωση

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

250 gr. ρύζι Basmati

120 gr. κάσιους ανάλατα και άψητα

2 κ.σ.  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

4 γαρύφαλα

3 σπόροι κάρδαμο

1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας

1 κ.γ. σπόροι κύμινου

1 κ.γ. σαφράν

½ λίτρο νερό ζεστό

αλάτι

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) κομμένο σε κομματάκια

1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 1 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για τη γαρνιτούρα

φρέσκος  κόλιανδρος 

6 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα

120 gr. σταφίδες

1 κ.γ. σκόνη τουρμερίκ (κουρκουμάς)

Εκτέλεση

Aυτή η γιορτινή συνταγή είναι υπέροχη για αλλαγή από τα πιάτα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και είναι γιορτινή, γιατί έχει ρύζι με σταφίδες, κάσιους, κάρδαμο, σαφράν και άλλα υπέροχα. Είναι της Chef Ρένιας Σίμωση και εμπνευσμένη από την Ινδία.

Ξεπλένετε το ρύζι 2–3 φορές για να φύγει το άμυλο και να γίνει σπυρωτό και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάλτε 2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κάσιους, το γαρύφαλλο, κάρδαμο, κανέλα, κύμινο και τσιγαρίστε για 2 λεπτά μέχρι τα αρώματα των μπαχαρικών και του ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να ευωδιάσουν. Στραγγίστε το ρύζι και προσθέστε το στην κατσαρόλα  με τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε  και ρίξτε το ζεστό νερό με το σαφράν μόλις πάρει βράση σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε για 12–15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 

Προετοιμασία για τη γαρνιτούρα:

Όσο ψήνεται το ρύζι, λιώστε 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε τηγάνι με τα κρεμμύδια και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίξτε και τις σταφίδες και το τουρμερίκ. Φυλάξτε τη γαρνιτούρα στην άκρη σε άλλο μπωλ. Ψιλοκόψτε και το κόλιανδρο.  

Εκτέλεση συνταγής για το κοτόπουλο:

Στην ίδια κατσαρόλα που κάνατε τη γαρνιτούρα λιώνετε 1 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ψήνετε το κοτόπουλο που έχετε κόψει σε κομματάκια μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να πιει τα ζουμιά του. Προσθέστε και το αλάτι που επιθυμείτε.  

Παρουσίαση:

Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώστε το ρύζι, από πάνω βάλτε το κοτόπουλο και από πάνω στολίστε με τη γαρνιτούρα!!!

Share