Γκιούλμπασι στη Γάστρα
Υλικά
400 gr. μοσχαρίσιο κρέας ή αρνί μπούτι
2 φλιτζάνια μαυροδάφνη
πιπέρι μαύρο σε κόκκους
2 τομάτες
10 λιαστές τομάτες
250 gr. λαδοτύρι ή φέτα σκληρή
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας από την προηγούμενη στη μαυροδάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Την επόμενη βάζουμε το κρέας στη γάστρα με ότι έχει πιάσει από τη μαυροδάφνη και από πάνω βάζουμε τις τομάτες σε φέτες, τις λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και το τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.