Μοσχαράκι Ψητό Κατσαρόλας Νουά της Ελένης Αβούρη

Υλικά

2 κιλά νουά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
λίγο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι Cognac
1/2 φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί μανιτάρια 400 gr.
1–2 κουταλιές Corn Flour

Εκτέλεση

Αγαπώ τις συνταγές της πολυαγαπημένης μου Θείας Ελένης, δεν υπάρχουν!!!

Δένουμε το νουά για να κρατήσει το σχήμα του όταν ψηθεί. Αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε καλά στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού, το Cognac και 1 φλυτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, προσθέτοντας πότε-πότε νερό αν χρειαστεί, ώστε να σιγοψήνεται μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες, τα σωτάρουμε σε λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τα αφήνουμε να ψηθούν λίγη ώρα.
Δένουμε την σάλτσα με το Corn Flour και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Περιχύνουμε τις φέτες του ψητού με τη σάλτσα και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top