Bucatini all’ Amatriciana του Vincenzo Zanni

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

για 4 άτομα:

1/2 κιλό μπουγκατίνι

700 gr. pas­sa­ta di pomodoro

2 κρεμμύδια (μέτρια)

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

250 gr. πανσέτα ή μπέικον

400 gr. Pecori­no Romano Auric­chio τριμμένο-ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον/πανσέτα σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε προσθέτοντας μπόλικο πιπέρι.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε 5 λίτρα νερό αλατισμένο. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε βάζοντας 200 gr. Pecori­no Romano Auric­chio.

Σερβίρουμε σε μερίδες πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και λίγο πιπέρι.

Share