Αστακομακαρονάδα από τους Φούρνους Ικαρίας

Υλικά

αστακό ή αστακούς

1 πακέττο BARILLA N6 ή Ν7

μπαχάρι ή πιπέρι, αλάτι

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές τοματοπολτό ΚΥΚΝΟΣ

1/4 ποτηριού νερού κρασί μαύρο

2–3 φύλλα δάφνης

ζάχαρη

κανέλλα ξύλο

Εκτέλεση

του Κου Ιάκ. Σκλάβου από τους Φούρνους Ικαρίας 

Στη Χρυσομηλιά, ένα υπέροχο ψαροχώρι στους Φούρνους Ικαρίας, στο γνωστό σε όλους ταβερνάκι της Φρατζέσκας γνωρίσαμε τον Κο Ιάκωβο Σκλάβου και ζητήσαμε την υπέροχη αυτή τοπική συνταγή που έχει πολλές ιδιομορφίες και σίγουρα δεν την έχετε υπόψιν σας. Είναι καταπληκτική!

Βράζουμε τον αστακό μας  για 10 λεπτά μόνο σε κατσαρόλα και το νερό το βάζουμε  με προσοχή  ίσα-ίσα να τον σκεπάζει. Αν δεν είναι ένας αλλά περισσότεροι, βράζουμε περίπου 20 λεπτά και το νερό πάλι ίσα-ίσα να τους σκεπάζει.

Βγάζουμε τον αστακό ή τους αστακούς από την κατσαρόλα με το βραστό νερό και κρατάμε το νερό. Στη συνέχεια βάζουμε τον αστακό σε άλλη κατσαρόλα με το κέλυφος και ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Αφού κοκκινίσει βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές τοματοπολτό ΚΥΚΝΟΣ, 1 κουταλάκι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 1/4 ποτήρι νερού κρασί μαύρο, πιπέρι ή μπαχάρι και 2–3 φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλλα.

Προσθέτουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό και έχουμε κρατήσει, και προσθέτουμε μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε στην σάλτσα 1 πακέτο μακαρόνια και τα βράζουμε μέσα στην  σάλτσα για 6 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως !!! 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top