Πέννες με σέσκουλα, μπλε τυρί και παρμεζάνα
Υλικά
για τέσσερα άτομα
500 gr. πέννες
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
800 gr. καθαρό βάρος καθαρισμένα ‑χοντροκομμένα σέσκουλα
170 gr. Roquefort ή μπλέ τυρί
100 gr. παρμεζάνα
1/2 κ.σ. θυμάρι
3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό να κρατάνε και αφού τις σουρώσουμε και τις βάλουμε στην άκρη, κρατάμε 1 ποτήρι νερό από το νερό που έβρασαν οι πέννες για την σάλτσα που θα ετοιμάσουμε. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με 3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ τα καθαρισμένα και χοντροκομμένα σέσκουλα και προαιρετικά βάζουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Περιμένουμε ώσπου να μαλακώσουν τα σέσκουλα, να εξατμιστούν τα νερά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το χοντροτριμμένο μπλε τυρί και το νερό από το βράσιμο των πεννών που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις βρασμένες πέννες, σκορπίζουμε θυμάρι και παρμεζάνα και τοποθετούμε σε Pyrex τις πέννες. Μπορούν να σερβιριστούν αμέσως ή να ζεσταθούν ξανά πριν τις σερβίρουμε.