Τηγανιτά Καλαμάρια με Βλαστούς Μπιζελιών

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

500 gr. βλαστοί μπιζελιών

375 gr. καλαμάρια σε ροδέλες καθαρισμένα

4 κουταλιές σπορέλαιο

2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ginger

45 gr. κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος

60 ml ζωμός κότας

1 κουταλιά soya sauce

1 πάστα chilli

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

καφέ ρύζι βρασμένο στον ατμό

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τους βλαστούς μπιζελιών, τους καθαρίζουμε από τα σκληρά μέρη και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το gin­ger και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τους βλαστούς μπιζελιών και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μείνουν μισά σε όγκο, 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι οι βλαστοί να είναι τρυφεροί, περίπου 2 λεπτά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα.

Σκουπίζουμε το wok. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε μαζί τη soya sauce, την πάστα chilli, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε τους βλαστούς στο wok, ρίχνουμε το μείγμα με τη soya sauce, ανακατεύοντας καλά για περίπου 1 λεπτό. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά. Τα βάζουμε πάνω από το καφέ ρύζι και σερβίρουμε αμέσως. 

Share