Τηγανιτά Καλαμάρια με Βλαστούς Μπιζελιών
Υλικά
500 gr. βλαστοί μπιζελιών
375 gr. καλαμάρια σε ροδέλες καθαρισμένα
4 κουταλιές σπορέλαιο
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ginger
45 gr. κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος
60 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά soya sauce
1 πάστα chilli
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
καφέ ρύζι βρασμένο στον ατμό
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τους βλαστούς μπιζελιών, τους καθαρίζουμε από τα σκληρά μέρη και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τους βλαστούς μπιζελιών και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μείνουν μισά σε όγκο, 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι οι βλαστοί να είναι τρυφεροί, περίπου 2 λεπτά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα.
Σκουπίζουμε το wok. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε μαζί τη soya sauce, την πάστα chilli, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε τους βλαστούς στο wok, ρίχνουμε το μείγμα με τη soya sauce, ανακατεύοντας καλά για περίπου 1 λεπτό. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά. Τα βάζουμε πάνω από το καφέ ρύζι και σερβίρουμε αμέσως.