Σαλάτα Iskender Kebab
Υλικά
750 gr. φιλέτο από αρνί
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/4 φλιτζανιού ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 φρατζόλα pide (παραδοσιακό τούρκικο ψωμί)
2 αγγούρια
2 μέτριες τομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Thai Chilli, ψιλοκομμένες χώρις τα σπόρια
1/3 φλιτζανιού πλατύφυλλος φρέσκος μαϊντανός
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
Βάζουμε το φιλέτο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και 2 κουταλιές από το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμα καλύτερα αποβραδίς.
Κόβουμε τη φραντζόλα pide σε κύβους (περίπου 2 δάκτυλα), τους βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε το φιλέτο στο φούρνο σε ταψί που έχουμε αλείψει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, μέχρι να ροδίσει, ή όπως το επιθυμούμε. Μόλις το βγάλουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το αγγούρι και τις τομάτες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το φιλέτο, το ψωμί, αγγούρι, τομάτα μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Περιχύνουμε με sauce γιαουρτιού.