Ψάρι αλά πουτανέσκα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κομματάκια
2 κουταλάκια σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουταλάκια ξερό εστραγκόν
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
125 ml λευκό κρασί
400 gr. ντομάτες, (ολόκληρες, ξεφλουδισμένες)
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
125 gr. ελιές, χωρίς τα κουκούτσια
4 φιλέτα άσπρου ψαριού (περίπου 200 gr. το καθένα)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το εστραγκόν και τον πελτέ ντομάτας κι αφήστε να βράσουν για 3–4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε το κρασί, τις ντομάτες, τις αντσούγιες και τις ελιές. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, μέχρι ν’ ανοίξουν οι ντομάτες.

Κόψτε 4 τετράγωνα κομμάτια 30 εκ., αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο κέντρο τους από ένα φιλέτο. Μοιράστε τη σάλτσα πάνω στα φιλέτα και τυλίξτε τα με το αλουμινόχαρτο. Ψήστε τα (στους 180οC) για 25 λεπτά. 

Share