Μοσχάρι Szechuan με Μελιτζάνες

Υλικά

375 gr. μοσχάρι κιλότο

375 gr. λεπτές μελιτζάνες

2 κουταλάκια ζάχαρη

60 ml ζωμός κότας

2 κουταλιές soya sauce

2 κουταλιές Sherry

2 κουταλάκια κρασί από ρύζι

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

3 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο

45 gr. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος)

2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

ρύζι βρασμένο στον ατμό

Εκτέλεση

Παγώνουμε το κρέας για μία ώρα, ώστε να γίνει πίο εύκολο το κόψιμο του σε λεπτές φέτες. Κόβουμε μετά τις φέτες σε κομμάτια με 5 εκ. μάκρος. Βάζουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε διαγώνια σε φέτες περίπου με 1 δάκτυλο πάχος. Στοιβάζουμε και κόβουμε τις φέτες ξανά στα τρία. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, τη soya sauce, το sher­ry, το ξύδι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει. Με μία τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε το μοσχαράκι στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί, περίπου ενάμισι λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια στο wok και τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1/2 λεπτό. Βγάζουμε σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τις μελιτζάνες. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα με τη soya sauce και βράζουμε μέχρι που η μελιτζάνα γίνεται τρυφερή, δηλαδή για 2 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχάρακι από την πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο wok. Όταν γίνει το μοσχαράκι, μετά από 2 λεπτά περίπου, το βάζουμε πάνω στο ρύζι που έχουμε κάνει στον ατμό. Περιχύνουμε με τις μελιτζάνες και σερβίρουμε αμέσως. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top