Πατάτες τηγανιτές — Πατάτες φούρνου μαριναρισμένες σε λεμόνι & πορτοκάλι και με δεντρολίβανο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για πατάτες τηγανιτές: 

2 κιλά πατάτες για τηγάνισμα 

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

Για πατάτες φούρνου:

1 ½ κ. πατάτες για ψήσιμο στο φούρνο

½ φλ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 φλ. χυμό πορτοκάλι 

1/2 φλ. χυμό λεμόνι 

3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο μόνο τα φυλλαράκια (μαδημένο)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση πατάτες τηγανιτές:

Κόψτε τις πατάτες όσο πιο λεπτές γίνεται στον κόφτη. Ξεπλύνετε τις πατάτες με νερό για να φύγει το άμυλο. Βάλτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο σκεύος που θα τις τηγανίζετε, αφήστε το να κάψει και ρίξτε τις πατάτες μια-μια. Για να γίνουν ακόμα πιο τραγανές σκουπίστε τις να μην έχουν καθόλου νερό. Δεν σκεπάζετε την κατσαρόλα όσο ψήνονται.

Εκτέλεση πατάτες φούρνου:

Κόβετε τις πατάτες στο μέγεθος που θέλετε και τις βάζετε στο ταψί. Τις περιχύνετε με το χυμό πορτοκάλι και λεμόνι. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να τις αφήσετε στο ψυγείο να μαριναριστούν και να πιούν τους χυμούς. Βάλτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με κουταλιές πάνω από τις πατάτες και το φρέσκο δενδρολίβανο ανάμεσα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν για περίπου 1 1/2 ώρα. 

Share