Παιδικό Πάρτυ, Μπατόν Σαλέ, Μπριός και Πιροσκί από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
Υλικά
Για τα μπατόν σαλέ παρμεζάνας:
500 gr. αλεύρι
20 gr. αλάτι
250 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2 αυγά
200 gr. παρμεζανα τριμμένη
50 gr. κέτσαπ
50 ml νερό
Για τα μπριός:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
30 gr. αλάτι
40 gr. ζάχαρη
40 gr. νωπή μαγιά
100 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
9 αυγά
150 gr. γάλα
Για τα πιροσκί:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο
125 ml χλιαρό νερό
125 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό
40 gr. νωπή μαγιά
40 gr. ζάχαρη
20 gr. αλάτι
για τη γέμιση Λουκάνικα Φρανκφούρτης
για το τηγάνισμα 500 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Μπατόν Σαλέ:
Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με την παρμεζάνα μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε 1–1 τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ. Σταματάμε το μίξερ, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το αλάτι και ζυμώνουμε. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μπριός:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε και το 1/3 από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει προζύμι. Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει λείο ζυμάρι. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου 80 γραμμαρίων το καθένα, τους δίνουμε σχήμα σαν μπαλάκια και τα βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία του φούρνου (περίπου 30 βαθμούς) μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Πιροσκί:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και το νερό και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Κατόπιν προσθέτουμε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν στρογγυλά δισκάκια. Βάζουμε στο κέντρο το λουκάνικο και κλείνουμε τις άκρες της ζύμης έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε το λουκάνικο προσέχοντας να πιέσουμε καλά τις άκρες για να μη μας ανοίξει στο τηγάνισμα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Τοποθετούμε λίγα πιροσκί κάθε φορά και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.