Ψαροκεφτέδες
Υλικά
500 gr. ψάρι σε φέτα (πέρκα, σολωμός, μπακαλιάρος, πανγκάσιος)
2 πατάτες μεγάλες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
αλάτι, πιπέρι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
150 gr. κασέρι σε κύβους
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
1 κουταλιά νερό
1 φλιτζάνι φρυγανιά
2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι μαζί με το καρότο και το κλωνάρι σέλινο. Το σκεπάζουμε με νερό, βάζουμε λίγο αλάτι και βράζουμε για 10–12 λεπτά. Πετάμε το κλωνάρι και κρατάμε το καρότο και το ψάρι.
Σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και τον άνηθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις βράσουμε, προσθέτουμε το καρότο ψιλοκομμένο και το ψάρι σε κομμάτια. Βάζουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα καλά και αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε με το κουτάλι από το μείγμα και βάζουμε από ένα κύβο κασέρι. Το βουτάμε πρώτα στα αυγά που έχουμε ανακατέψει με μία κουταλιά νερό και έπειτα στο μείγμα φρυγανιάς με αλεύρι. Βάζουμε στο τηγάνι το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με βραστές πατάτες που περιχύνουμε με verde dresssing και κρεμμύδια σε ροδέλες.