Σπετζοφάϊ με Μανιτάρια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

400 gr. λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο

1 κρεμμύδι

1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά

1 κονσέρβα τοματάκια

1 κουταλάκι ζάχαρη

1–2 φύλλα δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο

5–6 κουταλιές λευκό κρασί

1 καυτερή πιπεριά

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

100 gr. μανούρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο, σε χαμηλή φωτιά για 3–4 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη δάφνη και τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε για 2–3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα τοματάκια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά για να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε. 

Share