Ντοματοσαλάτα με ψωμί και dressing Pesto

Υλικά

1 γαλλική μπαγκέτα, κομμένη σε κομματάκια
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 2,5 εκ.
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
100 gr. τυρί φέτα
τριμμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το dressing:

3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κόκκινη πιπερίτσα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινο πέστο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και μαυροπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ. Ραντίστε το ψωμί με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ψήστε το στο γκριλ για 1–2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε το dress­ing. Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε την πιπερίτσα για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά κι αφού κρυώσει λίγο, ρίξτε το πέστο και το ξύδι κι ανακατώστε καλά μ’ ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώστε.

Ανακατώστε το ψημένο ψωμί με τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη φέτα. Ρίξτε από πάνω το βασιλικό και περιχύστε την με το dressing. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top