Σαλάτα με Παντζάρια Ωμά και Ξινόμηλα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

3 μέτρια παντζάρια

1 ξινόμηλο

2 κλωνάρια σέλινο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλυτζάνι κους-κους μέτριο

1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα καρύδια

φετάκια ντομάτας για γαρνίρισμα 

Υλικά για τη σάλτσα:

5 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κουταλιές balsamico

3 κουταλιές μαγιονέζα

λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Της Ελίνας Γεωργίου 

Kαταπληκτική πικάντικη σαλάτα με λίγο σκόρδο. Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα παντζάρια, τη σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά bal­cam­i­co και τα τρίβουμε λίγο με το χέρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στο μπωλ να μαριναριστούν για λίγη ώρα. Βράζουμε νερό με αλάτι, ρίχνουμε το κους-κους και το βράζουμε 4–5 λεπτά, απομακρύνουμε από τη φωτιά, περιμένουμε 3 λεπτά και σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τα νερά.

Βάζουμε σε μπωλ το κους-κους, το σέλινο κομμένο κομματάκια, το ξινόμηλο κομμένο κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα τριμμένα παντζάρια χωρίς τα νερά τους. Ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα καρύδια.

Σε ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και αφού γαρνίρουμε με τα φετάκια ντομάτας, περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλό είναι πριν να ρίξουμε τη σάλτσα να έχουμε βάλει τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά. 

Share