Καβουροσαλάτα σε Grapefruit

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 grape­fruits

1 avo­ca­do

χυμό από 1 λεμόνι

300 gr. καβουρόψιχα

3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα

1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη

tabas­co

αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε στα δύο τα grape­fruits. Αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους, κρατώντας παράλληλα και το χυμό τους και την ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το avo­ca­do και το κόβουμε σε κύβους. Αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Στραγγίζουμε την κονσέρβα με την καβουρόψιχα. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το tabas­co, το χυμό των grape­fruits, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μπωλ με τη σάλτσα την καβουρόψιχα, την κομμένη σάρκα του grape­fruit και του avo­ca­do. Ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα της καβουροσαλάτας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα μας, τη μοιράζουμε στις φλούδες από τα grape­fruit και τα τοποθετούμε είτε όλα μαζί σε πιατέλα, είτε το καθένα ξεχωριστά σε πιάτο. Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κολιάνδρο. 

Share