Γιορτινή Σαλάτα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 μαρούλι ή 1 σγουρή σαλάτα

2 πορτοκάλια

μερικά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα & ελαφρά καβουρδισμένα)

1 ρόδι

Υλικά για τη σάλτσα:

4–5 κουταλιές extra παρθένο ελαιόλαδο

2–3 κουταλιές ξύδι από κρασί καλής ποιότητας

2–3 κουταλιές μέλι

1 κουταλάκι μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι ή τη σαλάτα, το στεγνώνουμε και το χοντροκόβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τις μεμβράνες και το λευκό τους μέρος. Τη διαδικασία την κάνουμε πάνω από ένα μπωλάκι για να μαζέψουμε το χυμό. Σπάμε το ρόδι, το καθαρίζουμε και κρατάμε τους σπόρους. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα το μαρούλι, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, αφού προσθέσουμε και το χυμό από τα πορτοκάλια, στο blender, για να λιώσει το μέλι, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. 

Share