Ταρτάκια μελιτζάνας

Υλικά

ζύμη για αλμυρή τάρτα ή κουρού ζύμη
300 gr. μελιτζάνα σε κυβάκια (αφού έχουμε βγάλει απέξω την περισσότερη φλούδα)
300 gr. τομάτες (2 μέτριες)
100 gr. κασέρι ή moz­zarel­la
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε την τομάτα σε κομματάκια στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ρίγανη, σωτάρουμε τις μελιτζάνες 3–4 λεπτά, αλατίζουμε και προσθέτουμε βασιλικό και μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την τομάτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αυγά.
Βάζουμε πάνω στην τάρτα το τυρί και αδειάζουμε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στο τυρί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30–35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top