Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γιορτινή Σαλάτα

Πλένουμε το μαρούλι ή τη σαλάτα, το στεγνώνετε και το χοντροκόβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τις μεμβράνες και το λεύκό τους μέρος. Τη διαδικασία την κάνουμε πάνω από ένα μπολάκι για να μαζέψουμε το χυμό.

Σπάμε το ρόδι το καθαρίζουμε και κρατάμε τους σπόρους.

Ρίχνουμε στη σαλατιέρα το μαρούλι, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, αφού προσθέσουμε και το χυμό από τα πορτοκάλια, στο blender, για να λιώσει το μέλι, μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.



Υλικά

1 μαρούλι ή 1 σγουρή σαλάτα

2 πορτοκάλια

Μερικά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα & ελαφρά καβουρδισμένα)

1 ρόδι

 

Υλικά για τη σάλτσα:

4-5 κουταλιές extra παρθένο ελαιόλαδο

2-3 κουταλίες ξύδι από κρασί καλής ποιότητας

2-3 κουταλιές μέλι

1 κουταλάκι μουστάρδα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend