Ορτύκια Φλαμπέ
Υλικά
6 Ορτύκια
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
Cognac με νερό
2 κουταλιές σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζάνι του καφέ Cognac ή Whiskey
φέτες ψωμιού
πατάτες
Εκτέλεση
Πλένετε τη σταφίδα και τη ραντίζετε με Cognac και με νερό. Αφήνετε να μείνει εκεί μερικές ώρες. Μαδάτε τα ορτύκια. Τα καψαλίζετε και τα πλένετε. Τα σωτάρετε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό και τα αφήνετε να σιγοψηθούν επί 20 περίπου λεπτά.
Ζεσταίνετε το Cognac ή το Whiskey και το ρίχνετε στα ορτύκια. Βάζετε τη φωτιά και όταν η φλόγα σβήσει βγάζετε τα ορτύκια από τη σάλτσα τους και τα βάζετε σε πιατέλα επάνω σε φετάκια ψωμί τηγανισμένα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Ζεσταίνετε τη σταφίδα για να φουσκώσει και τη ρίχνετε γύρω απο τα ορτύκια. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Σερβίρετε μαζί με πατάτες τηγανητές και σαλάτα. (Τη σταφίδα εάν θέλετε μπορείτε να την παραλείψετε)