Κοτόπουλο με ρίγανη και Τζίντζερ, της Κλαίρης Μιχαήλ

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
3 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ 
1 λεμόνι στυμμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Απλή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή σε γεύση. 

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (βαθύ ανοξείδωτο). Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το στυμμένο λεμόνι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 15 περίπου λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε  να σιγοψηθεί.

Σερβίρεται: Με ρύζι bas­mati και μια κουταλιά δροσερό γιαούρτι.

Η συνταγή του bas­mati .….για όποιον δεν ξέρει την Ινδική συνταγή του VIGEI: καίμε για 2–3 λεπτά με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ενώ αμέσως μόλις ρίξουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και πριν ρίξουμε το ρύζι, σπάμε 7 σπόρους κάρδαμο, αποσπάμε τους μαύρους σπόρους και ρίχνουμε στα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, για να αρωματιστεί το ρύζι μας. Kατοπιν βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό για κάθε φλυτζάνι bas­mati. Σιγοβράζουμε, βλέπουμε τις τρύπες στο ρύζι και κλείνουμε τη φωτιά. Καλή απόλαυση!!! 

Share