Τάρτα Κολοκύθι
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι αλάτι
3–4 κουταλιές parmezana
2 κρόκοι αυγών
3–4 κουταλιές κρύο νερό
130 gr. παγωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά για τη γέμιση:
5 μέτρια κολοκύθια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
5 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 φλυτζάνια τριμμένο τυριά (Regato, γραβιέρα)
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση σε ένα μπωλ αναμιγνύοντας αλεύρι, αλάτι παρμεζάνα και το παγωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ . Αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ δουλεύουμε 1 μόνο λεπτό. Ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και βάζουμε τους κρόκους με το νερό. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα να πάει και στα πλάγια και με ένα πιρούνι την τρυπάμε. Κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και την προψήνουμε για 15 λεπτά.
Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε με λίγο αλάτι για 15 λεπτά σε σουρωτήρι. Σωτάρουμε κολοκυθάκια και κομμένα κρεμμυδάκια στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5–6 λεπτά να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές άνηθο και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε την τάρτα μας με λίγο τυρί, απλώνουμε το μείγμα κολοκυθιών, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την κρέμα με τα αυγά, λίγο πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30- 35 λεπτά.