Semifreddo Gianduja

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα και αλεσμένα
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
3 ασπράδια
3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
250 gr. κρέμα γάλακτος
180 gr. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα. Όταν κάψει κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε να λιώσει καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βγάζουμε σε ένα μπωλ τη μαρέγκα. Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι να πήξουν. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τη σαντιγί μέσα στο μίξερ και προσθέτουμε το κρύο μείγμα της σοκολάτας. Βάζουμε στη φόρμα μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε 2–3 ώρες στο ψυγείο και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη 3–4 ώρες να παγώσει καλά.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και το αφήνουμε 5 λεπτά έξω από την κατάψυξη, πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top