Μηλοπιτάκια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπες πορτοκάλι
2 μεγάλα μήλα τριμμένα
κανέλλα
γαρύφαλλο
Cognac
καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

της Νινίκας Ρενιέρη

Σε κατσαρόλα μαζί με μία κουταλιά χυμό λεμονιού και 1/4 ζάχαρης βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι κανέλλα, λίγο γαρύφαλλο, λίγο Cognac. Στο τέλος ρίχνουμε 2/3 της κούπας καρύδια ψιλοκομμένα.

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το λάδι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη (όχι πολύ ζύμωμα) και να ξεκολλάει από το τοίχωμα. Κάνουμε μπαλάκια και τα πλάθουμε στη χούφτα μας φυλλαράκια. Σε κέντρο βάζουμε γέμιση ένα κουταλάκι, το κλείνουμε κάνοντας μπαλάκι και το πλάθουμε λίγο. Προτείνεται η γέμιση να είναι κρύα.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλλα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top