Τάρτα Parfait με Φράουλες

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

400 gr. φράουλες
2–3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές Cognac
350 gr. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι αυγών
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

Βάση μαρέγκα:

3 ασπράδια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε στο blender τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε καλά το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να μην πάρει βράση, προσθέτουμε το Cognac και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο mix­er και τη χτυπάμε με τις βανίλιες μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη βγάζουμε σε ένα μπωλ.

Χωρίς να πλύνουμε το mix­er, βάζουμε μέσα τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα (το είχαμε στο ψυγείο) και χτυπάμε αρκετή ώρα να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ένταση του mix­er, προσθέτουμε τον πολτό της φράουλας που έχει κρυώσει και κατεβάζουμε ακόμα λίγο την ένταση. Προσθέτουμε τη σαντιγί (αφού έχουμε κρατήσει 1 φλιτζάνι για γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε.

Ντύνουμε με μεμβράνη την ταρτιέρα και αδειάζουμε το μείγμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5–6 ώρες για να πήξει καλά.
Βάζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος τη μαρέγκα και από πάνω αναποδογυρίζουμε την ταρτιέρα, βγάζουμε την μεμβράνη και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.

Εκτέλεση Μαρέγκας:

Βάζουμε τα ασπράδια στο mix­er, τα χτυπάμε, προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και τη βανίλια. Όταν πήξουν προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1–2 λεπτά για να γυαλίσει η μαρέγκα. Στρώνουμε τη λαμαρίνα με ένα χαρτί bake. Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα, βάζουμε το bake και βάζουμε κύκλο το αλεύρι. Βάζουμε στον κύκλο τη μαρέγκα και κάνουμε με το κορνέ πλαίσιο.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top