Αφράτη Μηλόπιτα Ζαγορίου, του Βασίλη Καλλίδη
Υλικά
(για 6 άτομα)
Για τη βάση:
5 μήλα
150 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
λίγη κανέλα
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. Baking Powder
4 βανίλιες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με το χυμό από τα λεμόνια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και βάζουμε από πάνω το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ κομμένο σε κομματάκια. Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το Baking Powder. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπωλ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων σε δόσεις μέσα στη μαρέγκα και πασπαλίζουμε σιγά-σιγά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και μόλις το μείγμα γίνει λείο το απλώνουμε πάνω από τα μήλα.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.