Τάρτα Καραμέλα Σοκολάτα του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τη ζύμη τάρτας:

200 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

500 gr. αλεύρι

250 gr. ζάχαρη

2 αυγά

Για τη γέμιση καραμέλας:

20 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

150 gr. ζάχαρη

150 ml κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση σοκολάτας:

20 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

180 gr. σοκολάτα κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη τάρτας:

Σε μία μπασίνα δουλεύουμε με το χέρι το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μόλις απορροφηθούν, προσθέτουμε όλο μαζί το αλεύρι ζυμώνοντας με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις μέχρι να γίνει ζύμη λεία και ομογενοποιημένη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν την ανοίγουμε με ένα μπλάστρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Φορμάρουμε σε ταρτιέρες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. 

Για τη γέμιση καραμέλας:

Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη (κάθε φορά που λιώνει η προηγούμενη, ρίχνουμε την επόμενη) ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις η καραμέλα γίνει διαυγής και πάρει λίγο χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος χλιαρή προς ζεστή. Ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας για λίγη ώρα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν λιώσει όλα τα κομμάτια της καραμέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ανακατεύουμε να λιώσει και γεμίζουμε μέχρι τη μέση, την ψημένη τάρτα. 

Για τη γέμιση σοκολάτας:

Σε μία μπασίνα βάζουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί λίγο πριν βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με πλαστική κουτάλα μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από την γέμιση καραμέλας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top