Σούπα κοτόπουλο με κάρυ, της Κλαίρης Μιχαήλ
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
3 κουταλιές της σούπας κριθαράκι
2 πατάτες κομμένες κυβάκια
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Γεμίζουμε νερό μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση περίπου για να βράσει. Κόβουμε μικρά κομμάτια τα φιλέτα κοτόπουλο και τα ρίχνουμε στο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Προσθέτουμε ένα-ένα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε το λάδι. Τέλος ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3/4 μέχρι μια ώρα. Μετά σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σούπα να καταλαγιάσει. Απολαύστε συνοδεύοντάς τη με μαύρο ψιλοκομμένο ψωμάκι. Καλή όρεξη!!!