Ντοματόσουπα
Υλικά
7 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, κότας ή βοδινού
6 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κρεμμύδια κομμένα σε κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1,2 κιλά ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές πελτές ντομάτας
400 gr. χωριάτικο ψωμί (μπαγιάτικο)
½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μια άλλη κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια, και τον πελτέ κι αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά (σε μέτρια φωτιά).
Πολτοποιήστε το μείγμα στο μπλέντερ και ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα. Αφαιρέστε την κόρα απ’ το ψωμί και κόψτε το σε κύβους. Ρίξτε το στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτοντας το ζωμό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τη σούπα για 45 λεπτά, ανακατώνοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, για να διαλυθεί το ψωμί. Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή. Ρίξτε στα πιάτα επιπλέον βασιλικό και πιπέρι, αν θέλετε.
Συμβουλή
Αν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο αραιή, πολτοποιήστε την πριν τη σερβίρετε, για να λιώσει τελείως το ψωμί.