Ψαρόσουπα Georgette
Υλικά
5 καρότα
2 κολοκυθάκια
4 πατάτες
1 κλωναράκι σέλινο
1–2 κρεμμύδια μέτρια
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τα αφήνουμε να μισοβράσουν και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ζουμί από τα λαχανικά σε χαμηλή κατσαρόλα για να βράσουμε το ψάρι.
Έχουμε πλύνει και αλατίσει ελαφρά το ψάρι μας πριν το βάλουμε στο ζουμί των λαχανικών να μισοβράσει και αυτό. Μόλις μισοβράσει ξαναβάζουμε μέσα τα λαχανικά. Στίβουμε 1–2 λεμόνια ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού και τα αναμιγνύουμε με ένα κουταλάκι αλεύρι και ρίχνουμε και λίγο ζουμί από τα λαχανικά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει. Αφού πάρει 2–3 βράσεις βγάζουμε τα χορταρικά και το ψάρι και σουρώνουμε το ζουμί.
Από τα χορταρικά κρατάμε τα πιο πολλά και μερικά τα περνάμε από τη μηχανή των χορταρικών ρίχνοντας τους ζουμί από το ψάρι. Προσθέτουμε τα λιωμένα χορταρικά στη σούπα και ανακατεύουμε. Τη ζεσταίνουμε πριν τη φάμε.
Αυτή η σούπα απαιτεί τη διαρκή προσοχή μας. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά μας δεν παίρνουν την μυρωδιά του ψαριού.