Σούπα Προβενσάλ με σάλτσα πέστο από φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κομματάκια
500 ml ζωμός με σκόρδο και αρωματικά χόρτα
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομματάκια
400 gr. αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο

Για τη σάλτσα πέστο:

6 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομματάκια
50 gr. παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Για τη σούπα, ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα και την πιπεριά για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατώνοντας συχνά. Προσθέστε το ζωμό, το σέλινο και τα κολοκυθάκια. Μόλις η σούπα αρχίσει να βράζει, σκεπάστε την κι αφήστε την για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και βράστε την για άλλα 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε το πέστο: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια με την παρμεζάνα και το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Μοιράστε τη σούπα σε ατομικά μπωλ και γαρνίρετε με μια κουταλιά πέστο. 

Share