Ψητό κοτόπουλο με βασιλικό και κόκκινα κρεμμύδια

Υλικά

1 κοτόπουλο, περίπου 1.400 gr.
15 gr. φρέσκος βασιλικός
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο 

Για τα κρεμμύδια:

4 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
ξύσμα ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε το κοτόπουλο σ’ ένα ταψί, ξεκολλήστε προσεκτικά με τα δάχτυλα σας την πέτσα απ’ το κρέας (του στήθους) και βάλτε ενδιάμεσα 6–7 φύλλα βασιλικού. Πολτοποιήστε τα υπόλοιπα φύλλα μαζί με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε το κοτόπουλο με το μισό μείγμα και ψήστε το για 40 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα κρεμμύδια. Ξεφλουδίστε τα και κόψτε τη ρίζα τους ώστε να έχουν μια επίπεδη βάση. Χαράξτε τα σταυρωτά στο πάνω μέρος ώστε ν’ ανοίξουν ελαφρά. Ανακατώστε το ξύσμα του λεμονιού με το σκόρδο και ρίξτε το μείγμα πάνω στα κρεμμύδια. Βάλτε τα κρεμμύδια στο ταψί και αλείψτε το κοτόπουλο με τον πολτό βασιλικού και ψήστε το για άλλα 40 λεπτά. Τέλος, βγάλτε το απ’ το φούρνο, σκεπάστε το κι αφήστε το για 10 λεπτά. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top