Μπρούσκετα με Provolone και Τοματίνια
Υλικά
12 φέτες χωριάτικο ψωμί
12 λεπτές τυρί provolone AURICCHIO
(θα το βρείτε μόνο στα super market ΑΒ Βασιλόπουλος τα Χριστούγεννα) και στα super market Σκλαβενίτης όλο το χρόνο)
6 τοματάκια cherry
24 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για επάλειψη στο ταψί
Εκτέλεση
Γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό βραδινό! Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Αφού αλείψουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, τοποθετούμε τα τοματίνια, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τυρί provolone. (Θα βρείτε provolone AURICCHIO που είναι θεσπέσιο, όλο το χρόνο στα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).
Βάζουμε τις φέτες ξανά στο φούρνο και τις ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει καλά το ψωμί. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού κα ροδέλες τοματίνια.
Ο φρέσκος βασιλικός, το χειμώνα μπορεί να αντικατασταθεί με ρίγανη.