Μωβ Σπαράγγια με Vinaigrette Πορτοκαλιού

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

14 μίσχοι από μεγάλα μωβ ή πράσινα σπαράγγια

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κουταλιές κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

χυμός από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά χυμό από lime (γλυκολέμονο)

1 κουταλιά ανθόμελο

2 κουταλιές φραγκομαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια διαγώνια και τις κρατάμε. Κόβουμε τα κοτσάνια από 10 σπαράγγια διαγώνια σε φέτες 6 χλστ. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που έχουμε για να ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, βγάζουμε τη χρωματιστή εξωτερική φλούδα από τα 4 σπαράγγια που μας έμειναν σε μακριές λωρίδες. Κρατάμε το εσωτερικό των σπαραγγιών για άλλη χρήση. Ζεματάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις λωρίδες σε βραστό νερό για μισό λεπτό. Με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά με ένα απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό γλυκολέμονο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φραγκομαϊντανό. 

Share