Κοτόπουλo Στιφάδο
Υλικά
2 μικρά κοτόπουλα
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ φλιτζανάκι ξύδι
1 φλιτζάνι χυμό τομάτας
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
2–3 γαρύφαλλα
½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
Εκτέλεση
της Ελένης Αβούρη
Πλένουμε και κόβουμε σε μερίδες τα κοτόπουλα. Τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα ωσότου ψηθεί και πιεί τα υγρά του. Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.