Kοτόπουλο Αλά Μιλανέζα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 κοτόπουλο
ρύζι για το πιλάφι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 αυγό
1 λεμόνι
½ φλιτζάνι γάλα
αλάτι
3 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από εντόσθια, πάχη και πέτσες και το βράζουμε μαζί με λίγο αλάτι. Ξαφρίζουμε τους πρώτους αφρούς με μία τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.

Για το πιλάφι: (ολόκληρη φόρμα, αναλογία 3 φλιτζάνια ρύζι προς 9 φλιτζάνια ζωμό).

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει έως ότου το ρύζι κάνει τρύπες στην επιφάνεια χωρίς υγρό. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε.

Για τη Μιλανέζα:

Σε μία κατσαρόλα μικρή βάζουμε το 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και 3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μυρίσει σαν καβουρδισμένο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κρέμα όχι πολύ αραιή. Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι γάλα για να ασπρίσει. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το λεμόνι και σιγά σιγά το σουρώνουμε μέσα στην κρέμα μας χωρίς να ξαναβάλουμε στη φωτιά. Την κρέμα επειδή είναι δύσκολο να ξαναζεσταθεί τη φτιάχνουμε ακριβώς λίγο πριν σερβίρουμε. 

Share