
Κέικ με μήλα και κόκκινα φρούτα
Υλικά
φόρμα no 30 που ανοίγει
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 8
ένα φλυτζάνι κόκκινα φρούτα
180 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 gr. καστανή ζάχαρη
4 αυγα
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κ.γ. κοφτά Baking Powder
1 φλυτζάνι όχι πολύ γεμάτο κρέμα γάλακτος
3–4 κ.γ. μέλι ρευστό
Για την επικάλυψη:
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
80 gr. σκούρα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
3/4 του φλυτζανιού αλεύρι
80 gr. φουντούκια χονδροκομμένα ή καρύδια
25 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για τα μήλα
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τη ζάχαρη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα φουντούκια και την κανέλα και μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίνουν.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα 25 gr. βούτυρο, τα μήλα το χυμό λεμονιού και τις δυο κουταλιές ζάχαρη. Μόλις πάρουν χρώμα τα μήλα το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο mixer τα 180 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 200 gr. καστανή ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν αφρατέψει χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το Baking Powder. Χτυπάμε για ένα λεπτό. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε στη βάση της τα 2/3 από το μείγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε επάνω το 1/3 της επικάλυψης. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και πασπαλίζουμε με το 2/3 της επικάλυψης.
Τοποθετούμε από πάνω τα μήλα και τα κόκκινα φρούτα και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ωρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του κέικ με το ρευστό μέλι.