Burger Σολωμού

Υλικά

750 gr. σολωμός ψιλοκομμένος με μαχαίρι

1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη

1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

30 gr. gin­ger ψιλοκομμένο

30 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κουταλιά Soy Sauce

40 gr. πάνκο 

λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)

σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το σκόρδο και το gin­ger για να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε και πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σουσάμι.

Πλάθουμε σε burg­ers και αφήνουμε να σφίξουν για μία ώρα στο ψυγείο.

Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3′-4′ από κάθε μεριά.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top