Ψάρι Ρίνα στο φούρνο με φουντούκια

Υλικά

2 μικρά πορτοκάλια
1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο και επιπλέον για άλειμμα
4 κομμάτια φιλέτα ψαριού ρίνα, περίπου 150 gr. το καθένα
αλάτι και μαυροπίπερο
2 κουταλιές φρέσκο τσάιβς
50 gr. φουντούκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομματάκια
50 gr. ψίχα φρέσκου μαύρου ψωμιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Στύψτε 1 πορτοκάλι και ψιλοκόψτε τη φλούδα του. Ξεφλουδίστε και το δεύτερο πορτοκάλι, αφαιρέστε τις εσωτερικές μεμβράνες και κόψτε τη σάρκα του σε κομματάκια. Βάλτε το μάραθο και τα κομματάκια πορτοκαλιού σ’ ένα ρηχό Pyrex, αλειμμένο με λίγο λάδι, και τοποθετήστε από πάνω το ψάρι. Περιχύστε το με το χυμό και αλατοπιπερώστε το. Ανακατώστε το τσάιβς με την πορτοκαλόφλουδα, τα φουντούκια, την ψίχα του ψωμιού και το λάδι. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο ψάρι και ψήστε το για 35–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top