Αστακός

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

αστακός

ξύδι

αλάτι

βαμβάκι

οδοντογλυφίδα

Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε μια μεγάλη κατσαρόλα. Δένουμε τον αστακό. Ταπώνουμε με βαμβάκι και οδοντογλυφίδα τον «ποπό» του. Βάζουμε λίγο αλάτι και μια μεγάλη κουταλιά ξύδι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τον αστακό για ακριβώς 20 λεπτά. Όταν τον βγάλουμε από την κατσαρόλα, τον τοποθετούμε με την κοιλιά προς τα κάτω και βάζουμε πάνω του κάτι βαρύ για να ισιώσει μέχρι να κρυώσει.

Για το λαδολέμονο η αναλογία είναι 2 κουταλιές λεμόνι για κάθε 4 κουταλιές λάδι. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο άνηθο και τα αυγά του αστακού αν υπάρχουν. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. 

Share