Γαρίδες ή Μύδια Σαγανάκι
Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες ή μύδια
5 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι
1 κουτί τοματάκια ή 2 φρέσκες τομάτες
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
100 gr. φέτα
ρίγανη
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 3/4 από τις τομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, αφού τις έχουμε καθαρίσει και βράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 5–6 λεπτά. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με την ρίγανη, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.