Άσπροι Γίγαντες της Chef Ρένιας Σίμωση
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
120–150 gr. περίπου ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 φινόκιο (250–300 gr. περίπου) κομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (100 gr. περίπου) ψιλοκομμένα
1 πράσο (180 gr. περίπου) κομμένο σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα
200 gr. σέλερι ψιλοκομμένο
1 φλ. άσπρο κρασί
½ φλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 φλ. νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το σωτάρισμα των μυρωδικών
ελαιόλαδο αφού έχει ψηθεί το φαγητό αν θέλουμε στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ελένη 1–4‑2016
Βάλτε τα φασόλια στο νερό από βραδύς να φουσκώσουν για να ψηθούν καλύτερα. Βράστε τα φασόλια σε νερό να μαλακώσουν λίγο για 15′ περίπου ώστε να μην ψηθούν εντελώς και να κρατάνε γιατί θα ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους στο φούρνο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και μαράνετε όλα τα λαχανικά για 8–10 λεπτά περίπου, ρίξτε και τους γίγαντες και το λάδι , το νερό και το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάστε τα υλικά σε μια γάστρα ή σ’ ένα ταψί και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση με 2 ώρες περίπου μέχρι να ψηθούν οι γίγαντες. Ελέγξτε στη μία ώρα αν χρειάζεται νερό το φαγητό. Πριν σερβίρετε ραντίστε τους γίγαντες με ελαιόλαδο.