Φόρμα με Μελιτζάνα και Κοτόπουλο

Υλικά

700 gr. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κουταλιές λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

2–3 τομάτες ψιλοκομμένες

3–4 φλάσκες μελιτζάνες

αλάτι, πιπέρι

4 κουταλιές μαϊντανό

λίγες σταγόνες Tabasco

Υλικά για την κρέμα:

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

3 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 αυγό

150 gr. Rega­to τριμμένο

200 gr. κασέρι σε κομματάκια

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ροδίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι και το ροδίζουμε για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και το Tabas­co, ανακατεύουμε 2–3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το αυγό και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε την κρέμα μας με το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα τυριά. “Ντύνουμε” μια φόρμα με τις φέτες μελιτζάνας.

Γεμίζουμε με μελιτζάνες και βάζουμε το μείγμα μας. Κλείνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα. Στολίζουμε με ρόκα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top